Szombaton újra indul a közlekedés az erdei vasúton a Gemencben

Szombaton a téli-tavaszi menetrend szerint újra indul a közlekedés a gemenci erdei vasúton Pörböly és Malomtelelő állomás között – közölte az erdőgazdaság pénteken az MTI-vel.

A Gemenc Zrt. tájékoztatása szerint január 27-től február 25-ig szombaton és vasárnap közlekedik a szerelvény, amely 11 órakor indul a Pörbölyi Ökoturisztikai Központtól és 12 óra 25 perckor vissza Malomtelelőről. A vonat február 26-tól március 30-ig kedd és szerda kivételével naponta jár majd. Március 3-tól 25-ig hétvégén és ünnepnapokon 13 óra 35 perckor is indítanak járatot, ha van felszálló utas, illetve ha előzetesen jelzik, hogy Lassiból vagy Malomterelőről ezzel a járattal szeretnének visszatérni Pörbölyre.

A gyalogos turisták mellett minden szerelvény alkalmas kerékpárok szállítására és csatlakoztatható kerekes székek felemelésére alkalmas, lifttel felszerelt, akadálymentesített vagon is – írták. Az erdei vasút járata március végéig Pörbölytől öt állomást érint. A kirándulók az ökoturisztikai központ kiállításai mellett felkereshetik a közeli vadmegfigyelőt, Malomtelelőn a Molnárka tanösvényt, ugyanonnan járható az országos Kék túra útvonalának mintegy hat kilométeres szakasza Pörbölyig. A Kék túra útra vonatkozó – vadászat miatt elrendelt – egy-egy napos korlátozásokat az erdőgazdaság honlapján közzé teszi.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?