Öt év alatt több mint 700 álláskeresőt juttatnak munkához Tolnában

Több mint 700 álláskeresőt juttatnak munkához a Tolna megyében most kezdődő, három-ötéves foglalkoztatási paktumok keretében, amelyekre összesen 2,3 milliárd forintot fordítanak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból.

A Tolna megyei önkormányzat tájékoztatása szerint a megyében négy projekt indul elsősorban a hátrányos helyzetű és nem aktív emberek foglakoztatására. A 2021-ben záruló programok keretében 1750 álláskereső bevonásával Szekszárd térségében 171, a bonyhádi térség 25 településén 71, Tamási és Dombóvár környékén 63, a megye további településein pedig 459 ember elhelyezkedését segítik elő képzésekkel, bér- és keresetpótló támogatással.

A helyi önkormányzatok közlése szerint a támogatási szerződést a szekszárdi önkormányzat már megkötötte, a másik három projekt várhatóan márciusban kezdődik el. A megyeszékhelyen előnyben részesítik többek között a helyi termékek előállításához szükséges képzéseket, de turisztikai és szolgáltatási csoport is alakul. Bonyhádon nem neveztek meg ágazatokat, de felmérték azoknak a cégeknek a munkaerőigényét, amelyek európai uniós gazdaságfejlesztési támogatásra pályáztak; többek között az autóipari beszállító Schäfer-Oesterle Kft., és a gyümölcsfeldolgozó Völgység Kincse Szociális Szövetkezet jelezte fejlesztési terveit. Tamásiban a Tamási Hús Kft., a Philips Lighting Hungary Kft. keres folyamatosan munkaerőt – mondta Széles András (Fidesz-KDNP) alpolgármester.

Tolna megyében a kormányhivatal adatai szerint 2016. decemberben 6911 álláskeresőt tartottak nyilván, az előző hónaphoz képest 76-tal, az egy évvel korábbihoz képest 1592-vel kevesebbet. Az álláskeresők között 1891-en voltak ötven évesnél idősebbek, 1887-en pedig tartósan, több mint egy éve munkanélküliek. Utóbbi csoport 50,2 százaléka legfeljebb alapfokú végzettségű. Decemberben 1210 üres állás volt Tolnában, amelyből 117-hez nem igényeltek a munkáltatók állami támogatást.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?