Félszáz program a Mesefesztiválon

Csaknem ötven programmal várja a gyerekeket és a családokat Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központ a Háry János Mesefesztiválon, amelyet május 27-én és 28-án másodszor rendeznek meg a megyeszékhelyen. Mint Varga Dalma, az esemény szervezője az MTI-nek elmondta, azt szeretnék, hogy két napra a gyermekek városává alakuljon Szekszárd.

A kulturális központban és környékén többek között színpadi előadásokat és természetfilm-fesztivált tartanak, fényfestéssel és hangszeres mesékkel készülnek, de lesz játszópark, vidámpark, “fanyűvő park” és civil cukrászda is, ahol szekszárdiak kínálnak majd mesébe illő süteményeket. A fesztiválon több ismert előadó, mások mellett Fábián Éva mesemondó, a bonyhádi Csurgó zenekar és a Magyar Népmese Színház szórakoztatja a gyerekeket. A rendezvény ugyanakkor a közösségi összefogáson is alapul: a város óvodái, iskolái mesedarabokkal készülnek, amelyekkel társaik és szüleik előtt lépnek fel – tette hozzá a szervező.

A program egyik látványossága lesz, hogy gyerekek magyar népmesékből merítő képeit fényfestéssel vetítik a szekszárdi Művészetek Háza homlokzatára. A mesefesztiválon, amelyre tavaly mintegy háromezren voltak kíváncsiak, a szekszárdi születésű költő, Garay János Obsitosának, Háry Jánosnak az alakja több produkcióban, például a Langaléta Garabonciások gólyalábas előadásában is felbukkan.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?